Pörssikurssi

Tervetuloa Pörssisäätiön Pörssikurssille! Pörssikurssin teemana on osakesijoittaminen. Opintokokonaisuudessa lähdetään liikkeelle perusteista, eikä sinulta odoteta mitään ennakkotietämystä aiheesta. Pörssikurssi soveltuu siten erinomaisesti jokaiselle, joka on kiinnostunut tietämään, mistä osakesijoittamisessa on kysymys ja kuinka lähteä osakesijoittamisen saralla liikkeelle. Pörssikurssin suoritettuasi olet valmis ottamaan ensimmäiset askeleet osakesijoittajana.

Pörssikurssi koostuu 15 eri teemasta lähtien liikkeelle sijoittamisen motivaatiotekijöistä ja syventyen askel askeleelta yhä syvemmälle osakesijoittamisen maailmaan. Opintokokonaisuuden viimeisessä osiossa tavoitteena on viedä opitut taidot käytäntöön ja rakentaa jokaiselle oma osakesalkku.

Pörssikurssin jokainen teema löytyy Pörssigurun opetusalustalta omana viikkokokonaisuutenaan. Teemoja käsitellään  niin teksti- kuin videomuotoisena. Sinun päätettäväksi jää, kumpi vaihtoehdoista soveltuu paremmin sinun oppimistyylillesi. Lisäksi jokaisesta teemasta on soveltavia ja syventäviä tehtäviä. Pääset myös helposti testaamaan omaa oppimistasi tekemällä teemaa kertaavan Quiz-testin.  

Pörssikurssin materiaalit pohjautuvat Pörssisäätiön pörssilähettiläsohjelman opetussisältöihin. Pörssilähettiläsohjelmassa Pörssisäätiö kouluttaa toisella asteella opiskelevia nuoria säästämiseen ja sijoittamiseen, minkä jälkeen koulutetut nuoret kiertävät yläkoulujen ysiluokilla pitämässä esityksiä osakesijoittamisesta. Pörssilähettilästoimintaa on järjestetty vuodesta 2017 lähtien ja vuosittain tavoitetaan yli 10 000 yhdeksäsluokkalaista.

Lue lisää pörssilähettiläsohjelmasta täältä.

Pörssikurssin suorittaminen

Pörssikurssi voidaan suorittaa opettajavetoisesti osana toisen tai jopa kolmannen asteen oppilaitoksen (lukio, ammattikoulu, ammatillinen opisto, ammattikorkeakoulu) opintojaksovalikoimaa. Pörssikurssi vastaa laajuudeltaan kahta opintopistettä. Mikäli olet opettaja ja olet kiinnostunut saamaan Pörssikurssin oman koulusi opintojaksotarjottimelle, katso tarkemmat ohjeet kohdasta ”Ohjeet opettajalle”.

Pörssikurssi on mahdollista opiskella myös itsenäisesti Pörssigurun opetusalustalta. Materiaali soveltuu jokaiselle osakesijoittamisen aloittamisesta kiinnostuneelle iästä ja osaamistasosta riippumatta. 

Pörssikurssi ja sen kaikki sisältö on Pörssisäätiön omistamaa ja ne on tarkoitettu ainoastaan henkilökohtaiseen opiskelukäyttöön.

 

Pörssisäätiö

Pörssisäätiö on puolueeton, riippumaton ja voittoa tavoittelematon organisaatio, joka edistää arvopaperisäästämistä, arvopaperimarkkinoita sekä suomalaisten talousosaamista ja talousopetusta. Pörssisäätiön pörssilähettiläät-ohjelmassa nuoret vierailevat kouluissa ja käyvät kertomassa yhdeksäsluokkalaisille säästämisestä ja osakesijoittamisesta. Säätiö järjestää myös kaikille avoimia tilaisuuksia kuten Pörssi-iltoja ja sijoituskouluja.

Lisätietoa Pörssisäätiöstä ja tapahtumista saat Pörssisäätiön verkkosivuilta.